Svinekoteletter fra glade griser, byggrynsrisotto med sopp, rødløk og xo holtefjell ost, serveres med ristet rosenkål

Publisert 06/09/17
Kategorier: Oppskrift

Byggrynsrisotto med ristet rosenkål

  1. De hele byggrynene må legges i vann fredag kveld og frem til de skal tilbredes lørdag.
  2. Beregn ca 1 time på kokingen av risottoen og bløtlegging av sopp lørdag. Soppen legges i 1 liter lunkent vann i ca 50 min før den er ferdig. Etter soppen er ferdig bløtlagt skal soppkraften brukes i risottoen.
  3. Fres finhakket rødløk i 2 ss olje eller smør et par minutter til den blir blank.
  4. Tilsett 2 ss grillkrydder og så byggrynene, og rør rundt så det blander seg godt. Hvis du har hvitvin erstatt gjerne 1 eller 2 dl og la det koke inn før du tilsetter soppkraft 8 dl (til 2 pers.) eller 1 l (til 4 pers.) Tilsett kraften i et par omganger, la grynene småkoke og drikke opp kraften før du tilsettter ny runde med kraft. I motsetning til risottoris går byggryn ikke så lett i stykker. La risottoen småputre og pass på at det er nok veske, bedre med for mye enn for lite. Tilsett litt vann om nødvendig hvis det ikke er nok kraft og smak til med mer krydder og litt salt på slutten. Byggryn er ferdig kokt etter ca. 1 time. Soppen tilsettes etter ca 45 min.  Tilsett en ss smør og riv XO Holtefjell ost over rett før servering.
  5. Stek / rist rosenkålen i stekepannen på medium varme i ca 8 min. Stekt rosenkål skal være litt fast og smaker ganske annerledes kokt 🙂

Svinekoteletter

Kotelettene krydres med salt og pepper og litt grillkrydder. Brunes først i panne med smør eller olje på ganske høy varme. Skru ned varmen og stek videre på begge sider i ca 5-7 min på hver side. Kotelettene skal være gjennomstekte så steketiden kan variere etter tykkelsen på kotelettene og etter hvordan du liker dem 🙂

Kotelettene kan også brunes i pannen og etterstekes i ildfast form i ovnen.