Rundsteik av kalv med rødløk, gulerøtter, soppstuing og poteter

Publisert 06/09/17
Kategorier: Oppskrift

Tørket sopp, må legges i lunkent vann i ca 50 min før tilbreding. Tørkes deretter på papirhåndkle. Ta vare på soppvannet til sausen. Soppen kan enten has i sausen eller lag soppstuing, se oppskrift på baksiden av posen. Da trenger du matfløte til stuing. Den kan også brukes direkte i sausen. Smuldre små biter av tørket sopp, ca. 2 ss. (mengde kan justeres etter smak og ønske) La sausen koke noen minutter med sopp i.

Rundsteken, krydres med salt og pepper, brunes først i panne med smør eller olje. Legges i ildfast form, hell på 2,5 dl vann el soppvann og 1,5 dl fløte, stekes på 70 grader 8-10 timer (over natta) eller 100 grader til kjernetemp 65-70 grader dvs. steketid på inntil 4 timer.

NB! Ta med steketermometer hvis det ikke finnes på hytta og kjøp med matfløte hvis dere vil lage soppstuing.

Husk at temperaturen også stiger litt mens steken hviler.

Steiken kan også tilbredes i gryte: krydres, brunes, hell på 1,5 dl matfløte og 2,5 dl soppvann (4 porsj), sett på lokket, trekkes på kokepunktet i inntil 2 timer.

La steken hvile i 30 min før oppskjæring – mens potetene kokes.

Lag saus slik f.eks: brun 1 ss sukker til karamell, ha i kraften fra steken og 1 dl rømme, kok opp, jevnes med 1 ss maizena eller potetsmel. Smak til med en teskje tyttebærketchup.

Grønnsaker, skjær gulerøttene i staver og rødløken i båter og legg sammen med steken siste timen.

Håper det smaker ☺