Lammeskank og rotgrønnsaker

Publisert 26/09/16
Kategorier: Oppskrift
Lammeskank

Lørdagsmeny Lokalmatkassen uke 40

Råvarer til 4 / 6 pers.

 • 4 / 6 stk lammeskank
 • 1 / 2 stk finhakket løk
 • 2 / 3 ss olje /smør
 • 2 / 3 ss tyttebærketchup
 • 5 / 7 dl kraft eller vann (kan erstatte halvparten av vannet med enten øl eller rødvin)
 • 2 ss hakket frisk rosmarin
 • salt
 • pepper
 • 1 / 1,5 kg rotgrønsaker (gulrot, kålrot,sellerirot)
 • 1/ 1,5 kg poteter

Tilberedning

Fres løk i olje i en gryte til den er myk. Tilsett tyttebærketchup.

Salte og pepre  lammeskankene godt og brun dem raskt på alle sider i en stekepanne. Ha dem over i gryten (sammen med løk og tyttebærketchup). Hell kraft/vann/event øl/vin i pannen, kok opp,  hell kraften over i gryten og tilsett rosmarin. Ha på lokk og la skankene småkoke på lav varme, eller putt gryta i komfyren på 150 grader,  det skal stå til kjøttet løsner fra benet, det tar 2,5 – 3 timer, på 110 grader tar det 5 timer og på 80 grader 6-7 timer.  Ta ut skankene med en hullsleiv og dekk dem med aluminiumsfolie.

Sjyen fra skankene smakes til og jevnes med litt maizena.

Rotgrønsaker i staver: 1 kg assorterte rotgrønnsaker,kålrot, gulrot, sellerirot.  Del grønnsakene i like store staver, salt vannet og kok til de er passe møre. Vil du ha alt i en gryte kan grønnsakene få koke sammen med kjøttet. Om du ønsker det kan noe av væsken byttes ut med øl eller vin.

Potetene kokes møre.

Skaffe selv:

 • Smør eller olje til steking
 • Maizena el potetsmel (2 ss) til jevning av sjy